perjantai 2. tammikuuta 2009

Nuorten tanssijoiden esiinmarssi


Hyvinkään tanssiurheiluseura Parketti on viime vuosina profiloitunut vahvasti seniori-ikäluokan kilpatanssijoiden seuraksi. Viime vuosien aikana seuran nuorisotoiminta on kuitenkin vahvistunut huomattavasti. Hyvänä osoituksena siitä ovat seuran kaksi omaa menestynyttä kasvattiparia, Olli Jussila – Katarina Suviniitty ja Jaakko Jokinen – Taru Tuomola.
Parit kilpailevat vuoden alusta lähtien samassa juniori 2C –luokassa. C-taitotaso on ensimmäinen, missä juniorit tanssivat erikseen viisi latinalaista ja viisi vakiotanssia. Kilpailu tässä ryhmässä on kovaa, koska kaikilla tanssijoilla on jo vuosien kokemustausta ja monilla on tähtäimessä ammattilaisura.
Viime vuoden saldoon molemmat parit ovat tyytyväisiä. Taru ja Jaakko listaavat kauden tärkeimmäksi saavutukseksi viimeisen D-luokan kisansa voiton. Myös Olli ja Katarina iloitsivat saatuaan C-luokan voittoputkensa auki latinalaistansseissa. Vuoden mieleenpainuvin hetki kuitenkin oli osallistuminen 10-tanssin SM-kisoihin. Ensikertalainen pari raivasi tiensä eteenpäin ensimmäiseltä karsintakierrokselta ja sijoittui lopulta 22:ksi.
Parien tärkeimmät tavoitteet alkavalta kaudelta ovat tekniikan kehittäminen ja sen avulla menestyminen C-luokassa. ”Nyt pitäisi pärjätä aluekisoissa ja isommissakin kilpailuissa”, Katarina määrittelee tavoitteensa.
Parketin kahden parin keskinäisen kisaamisen tekee mielenkiintoiseksi se, että parit ovat profiloituneet eri tansseihin. Kun Olli määrittelee lempitansseikseen ”rumban ja jiven, koska niissä on kiva rytmi”, niin Jaakon lempitansseja ovat vakiotanssit. Myös Taru on suuntautuneempi vakioihin, mutta Katarina pitää tasaisesti kaikista tansseista. Hän käykin monipuolistamassa tanssiosaamistaan myös DanceArtin hip hop –ryhmässä.
Nuoret panostavat tanssiinsa paljon; laji onkin kaikkien neljän pääharrastus Harjoituksia on useimmiten neljä kertaa viikossa, lisäksi tulevat vielä viikonloppujen kilpailumatkat ja yksityistunnit. Tanssin viemä aika ei kuitenkaan tunnu liian suurelta sen positiiviseen puoliin nähden. ”Tanssi on hyvää liikuntaa ja musiikkia on kiva kuunnella”, Taru kertoo. ”Se myös parantaa kuntoa ja ryhtiä”, Jaakko jatkaa. ”Tanssi on elämäntapa”, Katarina tiivistää yhteisen ajatuksen.
Kilpatanssijat suosittelevat lämpimästi lajia myös muille ikätovereilleen. ”Tanssiminen on hyvä harrastus kaikille, jotka tykkäävät musiikista”, Olli sanoo. Katarina suosittelee tanssia, koska ”siinä oppii lähikontaktia vastakkaisen sukupuolen kanssa, sitä voi harrastaa ympäri vuoden, se on todella vaativaa huippu-urheilua ja ennen kaikkea se on hauskaa”. Tarun mielestä yksin harrastuksen vahvuuksista on myös lajin sosiaalinen luonne. ”Siinä saa jatkuvasti uusia ystäviä”, hän kertoo.
Niin kilpatanssin kuin muidenkin lajien pariin on helppo lähteä taas tammikuussa. Parketin kurssit pyörähtävät käyntiin viikolla kolme. Lajeja ovat bailatino, harrastustanssi ja kilpatanssi. Lisätietoja ryhmistä ja ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta www.tanssiurheiluseuraparketti.fi.

Ei kommentteja: