tiistai 15. joulukuuta 2009

Hyvinkään tanssiurheiluseura Parketti sai kerralla kahdeksan uutta kilpatanssijaa, kun peruskurssilaiset läpäisivät kilpatanssin F-katselmuksen joulujuhlan yhteydessä. Tiiviisti neljää tanssia harjoitellut ryhmä näytti taitojaan ensimmäisen kerran liki kahdensadan katsojan ja viiden tuomarin silmien edessä.
Kilpatanssin F-katselmuksen läpäiseminen antaa suorittajilleen oikeuden osallistua tanssikilpailuihin. Sitä ennen kilpatanssijoiden edessä on kuitenkin kahden uuden tanssin, tangon ja samban, askelten opiskelua. E-luokan kisoissa kilpailijat tanssivat kuusi tanssia: vakioista valssin, tangon ja quickstepin sekä latinalaisista samban, cha-chan ja jiven.
Katselmuksen suorittaneissa oli kaksi tanssiparia ja neljä tyttöä, joilla oli tanssittajinaan jo kokeneemmat tanssipartnerit.
- Täytyy toivoa, että kolme hienosti tanssinutta, vielä tanssiparia vailla olevaa tyttöä saa pikaisesti itselleen partnerit, Parketin puheenjohtaja Vesa Taatila kommentoi tilannetta. Kilpatanssissa on varsinkin nuorisoluokissa krooninen pula pojista, mutta perinteisesti parkettilaisilla harrastajilla on ollut hyvää onnea partnerin etsinnässä.
F-katselmuksen suorittivat seuraavat tanssijat: Sinja Sarasto, Petra Laukkanen, Niina Peltonen, Elina Remes, Miika Rantatorikka ja Eeva Parikka sekä Tommi Mäentausta ja Petra Simoinen.
Joulujuhlan yhteydessä palkittiin myös vuoden mittaan menestyneitä ja aktiivisia tanssiseuralaisia.
Parketissa tanssii kaksi paria aivan Suomen kirkkaimmalta huipulta. Latinalaistansseissa Jarmo ja Marjatta Kouhia voittivat tänä vuonna seniori cupin ja olivat SM-kisoissa pronssilla. Vakioissa Jorma ja Marjut Yksjärvi olivat hopealla sekä SM:issä että senioricupissa. Molemmat parit edustavat Suomea ensi vuonna MM-kisoissa seniori 2 –ikäluokassa, joten parkettilaisen tanssin voi hyvällä syyllä sanoa olevan huipputasolla.
Parketti muisti myös uusinta kilpatanssipariaan, lapsi 2 -luokassa tanssivia Tuomas Hakamäkeä ja Julia Kososta hyvästä tsemppauksesta harjoituksissa. Joulukuussa kilpauransa aloittanut pari on harjoitellut esimerkillisesti ja kehittynyt nopeasti varteenotettaviksi kilpailijoiksi.
Omista seuravalmentajistaan Parketti kukitti paikalla olleet Heli Äikäksen, Laura Hevosmaan, Jorma Aitamurron, Esa Idin ja Juuso Kähärän. Poissaolevina kiitokset vaativasta työstään tanssiurheilun eteen saivat seuravalmentajat Raila Aitamurto sekä Saana Syrjämäki. Myös entiset puheenjohtajat Daniel Uusitalo ja Satu Jussila huomioitiin heidän jatkuvasti aktiivisesta toiminnastaan seuran hyväksi.
Sekä uudet että vanhat tanssijat ovat taas tervetulleita sulattelemaan joulukinkkua tanssiparketille ensi vuoden alusta. Parketin bailatino-, harrastustanssi- sekä kilpatanssikurssit alkavat viikoilla kaksi ja kolme. Lisätietoja harrasteista löytyy nettiosoitteesta www.tanssiurheiluseuraparketti.fi.

Ei kommentteja: